Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@18:16:33 GMT

صدای معلمان مناطق محروم به تهران رسید

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۲۳۲۱

صدای معلمان مناطق محروم به تهران رسید

به گزارش همشهری آنلاین، «خرید خدمات آموزشی» طرحی بود که از سال 93 در کشور شروع شد تا بتواند بخشی از کمبود معلم در مناطق محروم را جبران کند. از آنجا که معلمان غیربومی‌، رسمی‌ و قراردادی‌ آموزش و پرورش حاضر به تدریس در مناطق دورافتاده و مرزی که اغلب راه‌های خطرناک، صعب‌العبور و سخت‌گذر دارند، نمی‌شدند آموزش و پرورش تصمیم گرفت با اجرای این طرح نیروهای بومی را به صرف داشتن تحصیلات دانشگاهی و حداقل‌های مورد نیاز برای تدریس جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح در 20 استان کشور اجرا شد، 7سال از اجرای طرح می‌گذرد و جمعیت شاغل در آن طی این سال‌ها از ۱۶هزار نفر به حدود 13‌هزار نفر کاهش یافته است؛ 13هزار نفری که با کمترین حقوق و خدمات در حال کار هستند.

تقاضای تبدیل وضعیت

یزد، اصفهان، کرمان، خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، هرمزگان، لرستان و خوزستان  برخی از استان‌هایی هستند که با اجرای طرح خرید خدمات بخشی از کمبود معلم خود را در مناطق محروم و دورافتاده جبران کرده‌اند،‌ اما رتبه اول در این طرح از آن سیستان و بلوچستانی‌هاست. در این استان بیش از 4هزار معلم در قالب خرید خدمات جذب شده‌اند.

طی روزهای گذشته بار دیگر این معلمان از استان‌های سیستان‌وبلوچستان و خراسان‌جنوبی برای اعتراض به تهران آمدند. یکی از این معلم‌ها که در منطقه مرزی در سراوان تدریس می‌کند به همشهری می‌گوید: «ما خواستار تبدیل وضعیت‌مان هستیم تا به عنوان نیروی آموزش و پرورش شناخته شویم نه اینکه زیر نظر موسسه‌های غیرانتفاعی باشیم.»

«رحیمه درازهی» با بیان اینکه هر سال با معلمان خرید خدمات قرارداد بسته می‌شود، می‌افزاید: «قرارداد فعلی هیچ فایده‌ای برای ما ندارد. بیمه‌مان ساعتی رد می‌شود و فقط هرچند ساعت که در مدرسه باشیم، بیمه هستیم. اگر غیبت کنیم یا مرخصی برویم، بیمه و حقوق نداریم.»

به گفته «ناصری» یکی دیگر از معلمان خرید خدمات از خراسان جنوبی حقوق نیروهای این طرح هم معضل است. او توضیح می‌دهد: «قبلا حقوق ما در ماه یک میلیون و 500 هزار تومان بود و گفتند اگر اعتبار داشته باشند شاید امسال به 2 میلیون و خورده‌ای برسد. با این حقوق می‌شود زندگی کرد؟»

«محمد» از نیروهای خرید خدمات خوزستانی هم توضیح می‌دهد که معلمان این طرح به دلیل اینکه در مناطق محروم تدریس می‌کنند در همه ماه‌های گذشته که کرونا شیوع پیدا کرده بود در مدرسه حاضر شدند، زیرا اغلب مناطق محروم شبکه اینترنت ندارند یا دانش‌آموزش برای اتصال به شبکه شاد موبایل یا تبلت در اختیار ندارد. او می‌گوید که با وجود همه سختی‌ها اما معلمان خرید خدمات کمترین حقوق را در میان نیروهای آموزش و پرورش دریافت می‌کنند و اصلا نیروی این وزارتخانه هم محسوب نمی‌شوند.

تلاش نیمه‌کاره نمایندگان

چندی پیش تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون اصل۹۰ از دولت خواستند با هدف افزایش حقوق معلمان خرید خدمات، آن‌ها را تبدیل وضعیت کنند. ۶۶ نفر از نمایندگان مجلس با تهیه «طرحِ الحاق تبصره ۱۱ به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی» ضمن تاکید بر «منع جذب معلم به صورت خرید خدمات آموزشی» تا زمان تعیین تکلیف ورودی‌های سال‌های تحصیلی 94-93 و 99-98 قید کرده‌اند که آموزش و پرورش باید ظرف ۲سال پس از تصویب این قانون تکلیف استخدام خرید خدماتی‌ها را پس از گذراندن یک دوره در دانشگاه فرهنگیان (حداکثر 3 ماهه) و اخذ نمره قبولی در آزمون پایان دوره مشخص کند. با وجود اینکه این طرح حدود ۳ ماه پیش در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد، اما به دلیل ابتلای تعدادی از نمایندگان پیگیر آن به کرونا، تصویب آن به تأخیر افتاده بود.

کد خبر 604471 برچسب‌ها معلمان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: معلمان معلمان خرید خدمات مناطق محروم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش ما سربلند است

ایسنا/خوزستان وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به فضل الهی آموزش و پرورش ما سربلند است، گفت: از ثمره آموزش و پرورش، امروز کشور مقتدر است.

رضامراد صحرایی در آیین بزرگداشت دکتر سنگری  که شامگاه پنجششنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) در دزفول برگزار شد، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درمورد مقام معلم اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی ما معلم جایگاه وزین و گرانی دارد. این جایگاه وزین غیرقابل مقایسه با دیگر پیشه ها و حرفه ها است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: معلم کسی است که علمدار مبارزه با جهل و میان دار روشنایی بخشی است. در بیان رهبر حکیم انقلاب، معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور و معمار هویت آینده کشور است. معلم کسی است که گوهر وجود کودکان این سرزمین را می سازد و آینده کشور در دست او است و به همین دلیل گرامیداشت معلم وظیفه همگانی است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز برای گرامیداشت معلمی حضور پیدا کردم که نسل هایی از این کشور مقاومت را از قلم او یاد گرفتند. کتاب های زبان ادبیات فارسی و کتاب های دوره ابتدایی ما نسل هایی را پروراند که مقاوم بودن و عاشق اهلیت بیت بودن (ع) را یاد گرفتند.

صحرایی بیان کرد: به فضل الهی آموزش و پرورش ما سربلند است. از ثمره آموزش و پرورش امروز کشور مقتدر است. ممکن است در آموزش و پرورش شاخه ای شکسته یا برگی پژمرده باشد یا شاخه ای جدا شده باشد اما درخت تنومند است و از دل آن درخت و از شیره ذهن و جوشش آن خلاقیت معلمانی همچون استاد سنگری رشد کردند و بالنده شدند.

وی افزود: جامعه ای که معلمانش را گرامی می دارد به اندازه گرامیداشت معلمان رشد پیدا می کند. قد هیچ جامعه ای بلندتر از قد معلمانش نیست. امروز در جایی هستیم که به دلیل وجود این سلسه معلمان گران سنگ (دزفول) یکی از قدبلندترین شهرهای جهان است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: دزفول در درون خود و در بدو وجود خود معلمانی پرورانده است که قد کل این منطقه و مملکت را برافراشته اند بنابراین گرامیداشت مقام معلم گرامیداشت این سرافرازی است. گرامیداشت معلمان عزیزی که بسیاری از کودکان ما بعد از شور عاشورایی، شعور و عشق را نیز از آنها یاد گرفتند. بسیاری از معلمان، ادبیات پایداری را از دکتر سنگری آموختند و بعد آن را به دیگران آموزش دادند.

وی افزود: این استاد عزیز و صاحب سبک، در زمینه ادبیات مقاومت و پایداری نقش تحسین برانگیزی در ادبیات نسل های آینده داشته است. ویژگی ممتاز او این است که هم عالم است و هم معلم.

وزیر آموزش و پرورش  گفت: مقام معلم به مراتب گران تر از مقام عالم است. عالم می داند معلم کسی است که آنچه می داند را می آموزاند. ویژگی ممتاز دکتر سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی پس از دریافت عمیق علم و عالم شدن است. این عالم بودن در کنار معلم بودن او را از همه کسانی که  ادبیات می دانند متمایز کرده است. بسیاری از کسانی هستند که ادبیات می دانند اما ادیب نیستند و افراد زیادی عالم هستند اما معلم نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌
  • تقدیر از معلمان و مدیران نمونه در همدان + تصویر
  • آموزش و پرورش ما سربلند است
  • اعتبارات خوبی برای به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • فعالیت حدود ۱۸۰۰ معلم بازنشسته در مدارس شهرستان‌های تهران